Profetissans profetia

JuraEn gammal dam utvisades på 1700-talet från ön Jura på skotska västkusten av klanen Campbell. Hon förutspådde då att den siste av denna klan skulle lämna ön enögd och på en vit häst. Hennes profetia slog in när Charles Campbell 1938 lämnade ön, blind på ena ögat efter en krigsskada och bogserad efter just en vit häst.

Det ligger bakom namnet på Jura Prophecy en tioårig, ekfatslagrad single malt. Den har belönats med ett flertal utmärkelser, bland annat guld i San Francisco World Spirits Competition 2014, International Spirits Challenge 2013 och?Hong Kong International Wine and Spirits Competition. ?2013 vann Prophecy även en silvermedalj på Stockholm Beer and Whisky festival.

Den 1 september hamnar den i Systembolagets fasta sortiment

Och kommer med andra ord att finnas i varenda butik runt om i landet. Numret är 470 och priset 499 kronor.

 

 

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör