Exklusivt släpp av rom från Martinique

AOW_trois-rivieres-millesime_150Destilleriet och plantagen Rhum Trois-Rivières ligger i norra delen av byn med samma namn i kommunen Sainte-Luce på Martinique. Det är en stor egendom på 2 000 hektar som 1660 helt sonika tog i beslag av en Nicolas Fouquet som var Louis XIV:s finansminister. Han hade dock misskött sig och arresterades året därpå av musketörer under ledning av en d’Artagnan (jo faktiskt, en förebild till Dumas romanfigur).

Plantagen på Martinique bytte ägare gång på gång och där utvecklades en sockerindustri med tre raffinaderier. 1785 tillkom romtillverkning och så har det fortsatt, men inte förrän 1996 fick man sitt AOC (Appellation Martinique Contrôlée).

Trois-Rivières Rhum Millesime Vintage 2000 har mognat i destilleriets källare sedan millenniumskiftet. Smaken beskrivs som kraftfull, rik och generös men samtidigt väldigt välbalanserad och med toner av torkad frukt, tobak och ek samt härliga kryddaromer.

Trois-Rivières Rhum Millesime Vintage 2000 har nr 1099 och kostar 1 099 kr för 70 cl.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör