Investera i fantastiska Dalmore 50


Är det någon som har 552 000 kronor kvar efter julen? Varför inte investera i en karaff med en 50-årig Dalmore?

För att fira och hylla att Master Distiller Richard Paterson arbetat i whiskybranschen i hela 50 år, lanserar Dalmore Distillery en minst sagt begränsad upplaga av Dalmore 50 Year. Det handlar om 50 stycken karaffer, gjorda av Baccarat som kommer förpackade i en låda – fast inte vilken låda som helst, utan den är formgiven och tillverkad av möbelsnickare Linley och försedd med deras logo i rent silver, designad av silversmeden Hamilton & Inches.

Och så whiskyn då: Den har mognat först i amerikansk vit ek, sedan Matusalem Oloroso Sherry-fat från Gonzáles Byass Bodega, därefter i Colheita Port-fat från Douro och så slutligen låg den 50 dagar i fat från Henri Giraud Champagne.

Så här säger Paterson själv:
– Det här är ett speciellt år för mig, så jag valde att låta whiskyn få sin slutliga finish i champagnefat, eftersom den magnifika drycken ju är synonym med festligheter. Att sammanföra champagne och oloroso sherry och port är kanske det största exemplet hittills på vår förmåga att förnya och utveckla både lagring och fatfinish och ändå behålla Dalmores specifika smaker.

[Foto: David Parry]

Dalmore har även gjort en film kring Richard Patersons 50-år i branschen. Se den här:

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!