Lyxig efterrätt – Crème Liqueur au Cognac by Braastad


Ni läste säkert om den i vår cognacsbilaga (Allt om Whisky 5 2017) – Crème Liqueur au Cognac by Braastad. Sedan första december finns den i 360 olika Systembolagsbutiker.

Crème Liqueur au Cognac by Braastad är ett giftermål mellan tre nationer skulle man kunna säga: Norge, Frankrike och Irland. Här har de tre flutit samman i en typisk irländsk likör men gjord på cognac från Braastad (och norrmannen Sverre Braastad flyttade ju från Gjövik till Cognac 1899). Braastad rekommenderar att avnjuta den antingen med is, eller som ingrediens i en cocktail, men den lär också fungera alldeles utmärkt som ”shot” eller avec till kaffet eller varför inte i en värmande kaffedrink?

Att tillsätta cognac i en gräddlikör är ett nytt grepp. Cognac och gräddlikör är ju annars två drycker som är mycket uppskattade var för sig, tillsammans skapar de en kombination utöver det vanliga. Så här beskrivs den nya likören av importören Arcus: ”ljusbrun till färgen. Smaken är fyllig med inslag av smörkola, grädde, apelsinchoklad och cognac. Konsistensen är krämig och doften en blandning av söt apelsinchoklad och fyllig grädde.”

Crème Liqueur au Cognac by Braastad
Artikelnummer: 725
Alkoholhalt: 17 %
Pris: 199 kr
Volym: 700 ml

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!