Pappy Van Winkles dyrbara bourbon på tour i Sverige


Ett destillat som tagits väl hand om i fyra generationer av Van Winkles. Spriten har under åren producerats av flera olika destillerier men under senaste drygt 15 åren är det Buffalo Trace Distillery i Kentucky som står för magin. I samband med försäljningen på Systembolagets dryckesauktion ges konsumenter chansen att prova den exklusiva uppställningen tillsammans med provningsledaren Björn Kjellberg. Pappy Van Winkle ska få åka på tour genom Sverige. Första anhalten blir Stockholm den förstamars.

Världen stod förlamad när en av nutidens största stöld av sprit uppdagades för ett par år sedan i Amerika. Det var Pappa Van Winkle som stod för rubrikerna. Ett brott som fick namnet att viskas på allas läppar. Sprit för 100 000 dollar stals. Ett tragiskt brott men enastående samtidigt och någonstans så minns ju alla namnet om inte annat.

Resten av världen har fått upp ögonen för detta bourbonmärke och i Sverige kommer ett antal flaskor att auktioneras ut under våren. Utropspriset för buteljerna kommer att starta vid 40 000 kronor. Är man nyfiken men inte har de pengarna undanstoppade har man chansen att testa dem när de åker på tour i Sverige. Vid tre tillfällen kan man som konsument testa dem och första tillfället är i Stockholm den första mars. Trots att endast ett fåtal biljetter finns kvar kanske det kan vara värt att kika om man får plats.

Flaskorna som är till salu på auktionen är följande och det är just dem som man får chansen att testa under touren de gör:

Old Rip van Winkle, 10 yrs
Old Rip Van Winkle Special Reserve, 12 yrs
Pappy van Winkle Family Reserve, 15 yrs
Pappy Van Winkle Family Reserve, 20 yrs
Pappy Van Winkle Family Reserve, 23 yrs

https://www.pappytour.com/

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!