anCnocs rökiga återtåg

I höstas kom anCnoc Peatheart att bli en given vinnare bland både konsumenter och whiskydomare på till exempel En Öl & Whiskymässa i Göteborg. Nu kommer ett litet släpp till på Systembolaget.

Sedan urminnes tider har människan både fruktat och njutit av rök. Skogsbrand är av fara medan rökt kött är njutning. Därför menar vissa forskare att rökighet i till exempel whisky skickar fler signaler till vårt smak- och doftminne vilket gör att vi uppskattar whiskyn lite extra.

I anCnos rökiga whiskys så använder man torv från de skotska högländerna vilket ger en finstämd rökighet i whiskyn som mer påminner om lägereldsrök än tjära.

I höstas kom anCnoc Peatheart att bli en given vinnare bland både konsumenter och whiskydomare på till exempel En Öl & Whiskymässa i Göteborg där den vann pris som bästa non age statement whisky upp till 12 år. I Skottland hade man några lådor kvar av de tidigare rökiga utgåvorna och då blev Sverige en självklar destination för dessa. Så från och med 25 juni är anCnocs rökare tillbaka igen:

anCnoc Rascan

(11.1 ppm)
Nr: 8290701
Pris: 599:-

anCnoc Stack

(20 ppm)
Nr: 8536701
Pris: 549:-

anCnoc Cutter

(20,5 ppm)
Nr: 8290901
Pris: 599:-

anCnoc Peatheart

Nr: 40127
Pris: 549:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!