Årets version av Kilchoman Loch Gorm

Loch Gorm är en återkommande sherryfatslagring och den sjunde i ordningen från det lilla gårdsdestilleriet Kilchoman.

Årets version är en vatting av 19 oloroso sherryfat från 2007, 2008 och 2011. Totalt har man buteljerat 15 000 flaskor varav 480 kommer till Sverige. I sedvanlig Kilchomananda är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad. Kilchoman Loch Gorm släpps den 8 juni 2018 som en webblansering på Systembolaget.

– Loch Gorm är en återkommande utgåva och den enda sherryfatslagringen vi lanserar internationellt. När jag provade och valde ut faten i början av året var det med ett visst leende på läpparna ska jag villigt erkänna. Personligen tycker jag att detta är vår främsta Loch Gorm hittills, säger Anthony Wills, grundare och destillerichef på Kilchoman Distillery.

– Loch Gorm är en av de populäraste utgåvorna från destilleriet och årets buteljering lär sannolikt inte göra någon besviken. Det är många whiskyälskares favorit från destilleriet vilket är fullt förståeligt då detta är en synnerligen trevlig bekantskap, säger affärsområdeschef Peter Kokovic på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman Loch Gorm 2018

Nr: 40289
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 799 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!