Allt om Whisky nr. 4, 2018


Så ändras vädret från årets sommarvärme till höstkyla sakta men säkert. Kvällarna blir mörkare och nätterna kallare. Växterna går mot vintervila och jag tror att en del av oss människor gör likadant. Semestern känns nu långt borta, man stänger av och autopiloten är igång. Det är då whisky och ölmässorna runt om i landet står redo att förgylla vår tillvaro. För ni glömmer väl inte att besöka oss på Stockholm Beer & whisky i Nacka?

Provningar planeras och att umgås blir viktigare än någonsin för att hålla sitt förstånd i schack. Man får passa på att planera roliga besök på mässor och resor med vänner. I Allt om Whisky nummer 4 har du möjlighet att bli guidad runt i Köpenhamn, läsa om hur den skotska blended whiskyn Black & White såg dagens ljus. Hur ser egentligen alkoholskatten ut i Sverige? Ja, det och lite därtill svarar Hasse Nilsson på under våra frågor & svar.

Vår skribent Frida Birkehede hälsade nyligen på det nya och prisbelönta destilleriet Dalmunach. Ett besök som gav inblick i hur den traditionella whiskyproduktionen kan utvecklas med modern teknologi och det nya moderna destilleriet har tänkt miljötänk. Mina Tips är så klart med och test på Glen Moray, Köpenhamns bästa whiskybarer och -butiker plus ett besök på Macallan. Mycket läsning, så kryp upp i soffan och njut!

Var hittar jag Allt om Whisky?
Klicka här för att se var du kan köpa tidningen.
Prenumerera på tidningen – Klicka här!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.