Defender IPA ger en bredare bild av Brooklyn Brewery

Nu breddar Brooklyn Brewery sitt sortiment och lanserar ett nytt öl. Defender IPA finns i Systembolagets beställningssortiment nu.

Ett upphällt glas med Brooklyn Defender IPA

Inspirerad av den amerikanska västkust­stilen av IPA, med tropiska smaker av ananas, stenfrukt och citrus är Defender IPA en modern IPA som står i tydlig kontrast till den mer traditionella stilen och dess brittiska bitterhet. Bakom receptet står Brooklyn Brewerys bryggmästare Garrett Oliver, en av världens främsta bryggmästare som var en av dem som bidrog till att ta IPA­-stilen till USA redan i början på nittiotalet. Den här gången har Garrett använt malterna 2-row, Munich, Crystal och Oats. Humlesorterna är Amarillo, Simcoe, Cascade och Centennial och han har använt bryggeriets eget ale-jäst.

– För mig var det viktigt att ta fram en IPA som man inte bara tar en av, smakar på och visserligen tycker är god, utan som man vill fortsätta dricka flera av. För mig är Defender IPA det, men också ett öl som passar perfekt tillsammans med mat. Jag tycker särskilt om den med kryddstark mat som indiskt, sichuan­kinesiskt, thailändskt och vietnamesiskt, berättar Garrett Oliver.

Garrett Oliver, bryggmästare Boston Brewery

Att lansera Defender IPA blir en del av evolutionen till att bli mer oss själva i Sverige. Brooklyn Lager har representerat oss till stor del här, vilket är toppen, men som bryggeri är vi ingen monokultur, det är inte som att vi bara producerar en ölsort. Vi producerar omkring 30 olika ölsorter varje år och jag tycker att det är viktigt att folk får se oss för vad vi verkligen är, vilket är ett bryggeri med bredd. Vi har allt från Brooklyn Lager å ena sidan och suröl som Bel Air Sour och olika typer av IPA:s å andra sidan, avslutar Garrett Oliver.

Sex ölflaskor och en i förgrunden. Defender IPA.

Defender IPA

Nr: 84000
Pris: 23,90 (35,5 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!