Två öl till från Põhjala i Estland


Bryggeriet Põhjala grundades 2011 av hemmabryggarkompisarna Enn Parel, Peeter Keek och Gren Noormets. Nu kommer de med nyheter!

Namnet de tre bryggarkompisarna valde – Põhjala – skall uttalas ”puh-ya-la” och betyder ”nordisk”.

I maj 2014 flyttade de in i sitt nya bryggeri i förstaden Nõmme strax utanför Tallinn. Vid det laget hade Põhjala redan fått 95 poäng på sajten ratebeer.com för deras kontraktsbryggda Imperial Baltic Porter med namnet ”Öö” – vilket betyder ”natt” på estniska.

Det senaste året har vi tack vare importören Original Brands fått tillfälle att avsmaka flera av Pohjalas brygder. Förra månaden kom Reede – ett namn som betyder fredag på estniska. Det är en dubbelt torrhumlad DIPA. Nu kommer deras Szcechuan Bänger, ytterligare en variant i deras serie med Imperial Stouts, den här gången kryddad med szechuanpeppar, stjärnanis, ingefära och Pu-Erh-te, som är ett te inom gruppen av efterjästa teer som i Kina kallas svarta, det lär för övrigt vara det enda te som vinner på lagring.

Reede


Nr: 12342
Pris: 39,90 kr (33 cl)

Szcechuan Bänger


Nr: 11747
Pris: 49,90 (33 cl)

Foto: Renee Altrov

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!