Ludde till Stockholms Bränneri


Efter 7 år på den prisade Stockholmsbaren Tjoget välkomnar nu Stockholms Bränneri Ludvig Grenmo som Brand Director mot bransch. Med fokus på hög kvalitet i allt de gör vill Stockholms Bränneri med rekryteringen av Ludvig utveckla sitt cocktailkoncept och få en närmare och djupare dialog med branschen. De ser även ett stort värde av Ludvigs kunskaper vid framtagning av nya produkter framöver.

– Vi är superglada att ha Ludde med ombord, dels för all kunskap han tillför, men framförallt för att han är en fin och varm person, säger Anna Wikner, grundare av Stockholms Bränneri.
Med rekryteringen av Ludvig går Stockholms Bränneri nu från att vara ett team av 3 personer till 4. Tidigare har grundarna Anna och Calle Wikner anställt Erik Hasselgärde som började jobba ihop med dem i september i fjol.

Ludvig har i drygt sex år arbetat som barchef på Tjoget, som under hans ledning blivit Sveriges enda bar på den prestigefyllda ”Worlds 50 Best Bars”-listan. Ludvig har länge varit högt ansedd och respekterad både i Sverige och internationellt och till exempel varit nominerad till årets bartender i Bartenders’ Choice Award vid flera tillfällen.
Stockholms Bränneri är Stockholms enda småskaliga destilleri och producerar ekologisk gin i en före detta Jaguarverkstad på Folkungagatan. Verksamheten startade på Södermalm i mitten av 2016. Produktionen är småskalig och manuell med mycket kärlek åt varje flaska.

Den första juni kommer deras Dry Gin in i fasta sortimentet. Den är ekologisk, bygger på sju olika kryddor och örter: enbär, koriander, angelica, citronskal, ljung, fläder och rosmarin. Den stoltserar med tre silvermedaljer, två från International Wine & Spirit Competition (2017 och 2018) och en från San Fransisco World Spirits Competition.

AB Stockholms Bränneri Dry Gin

Nr: 39000
Pris: 292 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!