Nils Oscars kalasöl tillbaka igen!


När Nils Oscar lanserade Kalasöl 1997 var ölet helt revolutionerande. Anledningen? Ölet var både kraftigt humlearomatiskt och hade tydlig karaktär från karamellmalt, den kombinationen hade man inte sett tidigare. Kalasöl vann guld på Stockholm Beer & Whisky festival 1999 samt brons 2003 och 2005.

– Vi har oerhört många fans där ute som följt oss ända sedan starten på Kungsholmen 1996. De är engagerade och vi får ofta frågor om när våra klassiker kommer tillbaka. Så detta är till alla dem, säger marknadschef Ida Lindberg Klausen.

I en omröstning bland The Bishops Arms alla medlemmar och gäster fanns tre ölklassiker från Nils Oscar att rösta på. Kalasöl blev vinnaren efter en jämn kamp och släpps 1 oktober
.
Bryggarna på Nils Oscar har använt samma recept nu som första gången ölet bryggdes, men tack vare att bryggverket är ett annat nu kommer det att ändå att smaka lite annorlunda. Bättre, tycker man på bryggeriet.
– Den lite lätt brända ton som kunde förekomma med vårt tidigare bryggverk som värmdes med gas, påverkar inte ölet nu. Därför är denna upplaga av Kalasöl en bättre version av sig själv, säger Emil Larsson, Bryggare på Nils Oscar.

Nu återföds alltså denna ölklassiker, och det i samarbete med The Bishops Arms.
– Jag minns själv väldigt väl när Kalasöl kom och hur uppskattat detta öl var bland ölentusiaster. Det känns riktigt roligt att detta öl återföds just hos oss, säger Oskar Svanström som är driftschef för kedjan The Bishops Arms.

Kalasöl finns hos alla The Bishops Arms enheter från och med den 19 september och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 1 oktober.

Nils Oscar Kalasöl

Art.nr: 33971
Pris: 19,90 kr (33cl)
Alkoholhalt: 5, 2%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!