Ny Tanqueray – Gin med apelsiner

Enlig legenden lär halvguden Herkules ha grundat spanska staden Sevilla och att han även stal en apelsin, eller ”gyllene äpplen för odödlighet”, från Hesperidernas trädgård. Idag är Sevilla faktiskt är fyllt med apelsinträd, närmare bestämt drygt 40 000. I England blev man tidigt förtjust i marmelad gjord på just apelsiner från Sevilla – Seville Orange Marmelade.

Ginmärket Tanquerays grundare hette Charles Tanqueray och i hans ursprungliga recept från 1830-talet fanns apelsiner från Sevilla med som smaksättare. Nu finns Tanqueray Flor de Sevilla och ger oss chansen att smaka på den ”ursprungliga” Tanqueray. Varför inte göra en Gint & Tonic lite utöver en vanlig sådan, som en hyllning till annalkande värme och somriga kvällar?

Ingredienser:
50 ml Tanqueray Flor de Sevilla
150 ml Premium Tonic Water
1 skiva apelsin
Fyll ett Copa-glas till toppen med is. Häll i 50 ml Tanqueray Flor de Sevilla. Häll
sedan i 150 ml premium tonic water och garnera med en skiva apelsin från Sevilla.

Tanqueray Flor de Sevilla

Nr: 83579
Pris: 399 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!