Agitator får ny VD

Björn Lönnberg

Den 1 september tillträder Björn Lönnberg tjänsten som vd för Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare. Björns främsta uppgift blir att förbereda och genomföra lanseringen av Agitators whisky, först på den svenska marknaden och därefter internationellt.
 
– Björns bakgrund gör honom som klippt och skuren för den här uppgiften. Han tar med sig massor av relevant branscherfarenhet och är dessutom en person som sprider entusiasm till människor omkring sig. Jag ser väldigt mycket fram mot att få jobba tillsammans med Björn, säger Nordic Whisky Capitals vd Håkan Jarskog.
 
Björn Lönnberg har 25 års erfarenhet från den nordiska vin- och spritbranschen, varav 15 år på olika positioner inom den nordiska branschjätten Altia. De senaste 12 åren har Björn i företagsledande befattningar utvecklat ett antal bolag och verksamheter. Han har bland annat varit vd för Altias svenska dotterbolag Bibendum och medlem av Altias koncernledningsgrupp.
  
– Jag ser verkligen fram mot min tjänst hos Agitator. Det är ett nydanande och spännande destilleri och företag som vågar utmana det traditionella utan att göra avkall på kvalitet. Att få vara med på den här resan så här tidigt är extra roligt, då jag får delta i arbetet med att forma vår lansering, säger Björn Lönnberg.
 

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!