Naturnära gin från Åre bränneri

Andy White och Hanna Oleträ

Hanna Oleträ och Andy White har båda jobbat som sommelierer och bartenders, men kände att de ville ”komma ifrån” det hektiska liv de jobben innebar.

Och det gjorde de. Nu bor de i ett naturreservat, närmare bestämt i Vallby, en liten ort i närheten av Åre. Där jobbar de som ”mountain bikes guides” och spenderar cirka 200 dagar om året antingen på cyklar eller på skidor i naturen. Och det var också därute de fick idén om att göra gin som smakade som naturen omkring dem – och nu driver de Åre Bränneri.

Båda två beskrivs som ”svårt naturnära” av en god vän, och givetvis är allt de gör ekologiskt, men ett litet temporärt bekymmer är att de inte får skriva det på etiketterna eftersom deras certifikat inte är godkända ännu – beroende på långa handläggningstider hos myndigheterna, vilket i sin tur förstås beror på virussituationen för närvarande.

Nyligen kom två av deras gin på Systembolaget.
No 6 ligger i Beställningssortimentet, medan Local’s Edition är en så kallad tsls (det vill säga Lokalt & Småskaligt) och finns i butikerna i Åre, Järpen och Krokom, men den går bra att beställa till alla butikerna runt om i landet.

Åre Bränneri Local’s Edition

Nr: 34703
Pris: 349 kr (70 cl)

Åre Bränneri No 6

Nr: 81294
Pris: 349 kr (70 cl)

Passa på att även besöka Åre Bränneri på deras Facebooksida eller på arebranneri.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!