Folkes andra franska ängel

Folke Andersson

Att P.D.A. står för La Part Des Anges, det vill säga ”änglarnas andel” på franska, vet väl de flesta vid det här laget, liksom att det är legendariske Folke Anderssons egen serie som lanseras av Magni Spirits. Det har hittills mest handlat om whisky, men Folke är ju också känd för sin skicklighet att blanda cognac, han stod under många år för Grönstedts.

För några sedan kom den första cognacen: La Part Des Anges P.D.A. 01 Cognac XO Edition Exclusif

Nu lanseras den första rommen under PDA-märket: P.D.A. 02 – Rum XO – Exclusive Edition. Den är destillerad av sockerrör i en pot-still-panna på Barbados år 2000 och har sedan mognat på bourbonfat i nitton år, och bortsett från alla smaknyanser också utvecklat en skimrande bärnstensfärg. Alkoholhalten har landat på 46,2 procent och den har buteljerats i 861 numrerade flaskor som lanseras den 3 november.

P.D.A. 02

Nr: 40828
Pris: 992 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!