Ny bok från Allt om Whiskys Hasse Nilsson

Allt om whiskys mångårige skribent Hasse Nilsson släpper i höst en vacker och påkostad bok med whiskyberättelser.

»Historier jag har hört i Skottland« innehåller 18 berättelser. De spänner över tider och länder och kastar ljus över personer och händelser som på olika sätt påverkat och format whiskyhistorien.

Boken är en skönlitterär faktabok och alla berättelser har verklighetsbakgrund men med skillnaden att vi får vara med när allt hände. Vi får till exempel vara med när Magnus Eunson gömmer sin Highland Park-whisky under predikstolen på St Magnus Cathedral i Kirkwall. Vi är med när Helen Cumming hänger tvätt på Cardhu och lurar brallorna av skatteinspektörerna. Och 16 andra sköna berättelser. Ett par hundra bilder gör Historier jag har hört i Skottland till en vacker bok.

Hasse ville göra en bok som är tidlös och lika vacker att bläddra i nu som om 25 år. Whiskyböcker har ofta ett kort bäst före-datum. Denna har inget sådant datum alls. »Historier jag har hört i Skottland« finns i bokhandeln och kan beställas från Adlibris, bokfynd, Bokus och andra platser där böcker säljs.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!