Citra-stinn NEIPA från Collective Arts

Nu är det dags för IPA nummer 20 på Systembolaget från Kanadensiska Collective Arts. Det är en IPA i New England-stil som är humlad med fyra olika sorters Citrahumle. Ölet är ofiltrerat och har en intensiv smak av frukt, citrus och tallbarr. Den 20 maj släpps 19 000 burkar av Collective Arts IPA No 20 – Citra Four Ways.

Hur mycket Citrahumle kan man ha i en IPA? Den frågan ställde man sig på det kanadensiska bryggeriet Collective Arts. Man bestämde sig för att testa och slutresultatet är en härligt fruktig New England IPA med fyra olika sorters Citrahumle, en av de mest älskade och använda humlesorterna i craftölsvärlden. Kombinationen av vanlig Citra med Citra Cryo, Citra Incognito och Citra Spectrum ger en söt, fruktig arom med grapefrukt- och citrustoner.

Konstnären bakom motivet på burken heter Ella Zheng, en grafisk designer och illustratör från Singapore.

IPA No 20 – Citra Four Ways NEIPA

Artikelnummer: 1036914
Volym: 473 ml burk
Alkoholhalt: 6,5%
Pris: 39,90kr + pant

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!