Hantverksrom från Saint James

1885 utvecklade Saint James Distillery sin första årgångsrom, och sedan dess har man samlat på sig enorma mängder av både erfarenhet och årgångsrom. Nu har Master Distiller Marc Sassier tagit nästa steg, och lagt ihop tre olika årgångsrom för att de ska utmana och komplettera varandra. Resultatet är Saint James L’essentiel Rhum Vieux Agricole, som alltså innehåller följande årgångar:
1998, en intressant struktur, med tydliga toner av gammal rom
2000, mycket fruktig
2003, tydliga tränoter, ormbunke

Denna kombination har sedan vilat i tolv år på små bourbonfat, och inte modifierats med ’ullage’ alltså påfyllning med eau de vie för att kompensera änglarnas andel. 13 maj dyker den upp på Systembolaget.

Saint James L’essentiel Rhum Vieux Agricole

Artnr: 4118601
Alkoholhalt: 43 %
Volym: 70 cl
Pris: 1489 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!