Glenallachie firar med rök

Den legendariske whisky makern Billy Walker har jobbat med whisky i mer än femtio år, varav de senaste fem på The Glenallachie. Sådant måste naturligtvis firas, och det gör man med en trilogi av whiskies: The Past, Present and Future Series.

Och nu har turen kommit till den tredje och sista delen, den som pekar mot framtiden. Och framtiden är rökig. För ’The Glenallachie Billy Walker 50th Anniversary Future Edition 4-year-old Peated Single Malt Whisky’ är inte bara den första whisky som producerats helt och hållet under Billy Walkers ledning på Glenallachie. Det är också den första rökiga whiskyn. Torven hämtade man från St Fergus på fastlandet, då den ger sötare och mer ekiga smaktoner än torven närmare kusten, och malten röktes sedan till hela 80 ppm. Sedan fick whiskyn ligga i fyra år på både rye- och bourbonfat, med inslag av virgin oak innan den buteljerades vid cask strength. Det blev totalt 10 000 flaskor, varav några kommer till Systembolaget 26 oktober.

The Glenallachie Billy Walker 50th Anniversary Future Edition 4-year-old Peated Single Malt Whisky

Alkoholhalt: 60,2 %
Nr: 58586
Pris: 1140 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!