Nu kan du investera i Dansk whisky

VD och grundare Torben Thornæs Andersen

Thornæs Destilleri är det första whiskydestilleriet i norra Själland i Danmark som startades av eldsjälen Torben Thornæs Andersen. Med hjälp av sin mentor Tony Reeman-Clark – grundare till Strathearn Distillery, startades destilleriet 2020. Samma år lanserades den första, prisbelönta, drycken, Mad Owl Gin. Målet är att skapa en whisky som blir känd på den internationella marknaden.

Nu satsar destilleriet på sin tillväxtresa för att öka sin produktion och anställa mer personal så att de kan starta sin internationalisering. Därmed bjuder de in till en crowdfundad investeringsrunda som även du kan vara med och ta del av.

Thornæs Destilleri har sedan de öppnade fått viktiga erkännanden från olika internationella aktörer. Mad Owl Gins varianter har till exempel fått betydande utmärkelser på IWSC i London och deras Young Malt fick 91 av 100 poäng — högre än många internationellt kända whiskies.

Bolaget har sedan uppstart byggt upp ett lager av whisky med ett försäljningsvärde omkring 9 MDKK, som inom två år ska ligga omkring 30 MDKK.

Thornæs destilleri sätter en ära i det lokalodlade och närproducerade. Vattnet tas från den närliggande Gribskogen och alla övriga ingredienser är ekologiska. På agendan härnäst står eventuellt att börja mälta sitt eget korn och börja använda fat gjorda av närbelägen skog. Så här säger Torben Tornæs Andersen, VD & grundare:

– Vi ska bli ett småskaligt whiskydestilleri med en stark lokal förankring som är baserat på helt lokala råvaror, glasklart vatten från Gribskogen och tunnor gjorda på lokalt trä. Hela produktionen, från ax till limpan ska andas ”Made in Denmark".

Läs mer och anmäl ditt intresse på Thornæs Destilleri | eAktiebok och mer om destilleriet på Thornæs Destilleris hemsida.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!