Vårens dryckesmässor

Sveriges dryckesmässor blir allt fler och allt bättre. Där somliga fokuserar på det lokala kan andra locka utställare från hela världen. Ofta är det en blandning av båda delar och utan undantag är det både spännande och överraskande. Allt om Whisky och Öl har plockat ut några av vårens dryckesmässor, från det lokala till det globala.

10-12 februari

Ostfestival på Münchenbryggeriet

Ostfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla ostälskare och är en hyllning till svensk ost som årligen lockar tusentals besökare som bjuds in till att botanisera i ett unikt utbud av just svensk ost att provsmaka och köpa med sig hem, ackompanjerat med passande tillbehör och dryck.
Läs mer på ostfestivalen.se

9-13 mars:

Flytande Whiskymässa

Ombord på Viking Cinderella arrangeras världens största flytande whiskymässa, med både välkända och mer okända utställare. Whiskytemat går igen i restaurangen, där du kan boka en fyrarätters middag inspirerad av whisky.
Läs mer på vikingline.se

17-18 mars:

Malmö Öl & Whiskyfestival

Ett klassiskt upplägg: Whisky och andra drycker presenteras med provningar och presentationer, och naturligtvis finns också möjligheten att äta något gott mellan varven på utställargolvet.
Läs mer på mowfestival.se

14-15 april:

En Öl & Whiskymässa – Göteborg

Formatet är välkänt och omtyckt: en blandning av stort och smått i dryckesväg, tillsammans med något gott att äta till. I år räknar man med över 150 utställare på Svenska Mässan.
Läs mer på olochwhiskymassa.se.

6 maj:

Whiskymässa på Albert Hotell

För tjugonde gången arrangeras Sveriges kanske mest intima whiskymässa på Albert Hotell i Strömsberg. En traditionsenlig inledning med säckpipa följs av en dag full av provningar, god mat och trevligt umgänge. Den som vill bokar övernattning på hotellet. Läs mer på alberthotell.com

30 juni-1 juli:

High Coast Whisky Festival

Välkommen upp till Ångermanälvens strand för en helg full av High Coast Whisky. Tider, priser och biljetter finns på highcoastwhisky.se.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!