Neptune Rum x 2

Neptune Rum placerar sig i segmentet premiumrom, med noggrant utvalda råvaror, traditionell destilleringsteknik och tropisk lagring. Basen kommer från hela Karibien, men själva destilleringen sker i både pot stills och kolonnpannor på det familjeägda Foursquare Rum Distillery på södra Barbados. Här har tekniken varit i stort sett oförändrad sedan flera hundra år, och lagringsförhållandena är idealiska för en balanserad rom. Och lika noggrann som man är med sin rom, lika noggrann är man med miljön, genom att aktivt stödja flera olika miljöprojekt som alla syftar till att bevara världshaven.

Neptune Rum Barbados Gold

En blandning av 8, 5 och 3 år gammal rom som vilat i bourbonfat på södra Barbados. En mjuk rom, som gradvis avslöjar sina hemligheter: lönnsirap, aprikos, lite muskot och kryddor som följs upp med smaknoter av pomerans, choklad, vanilj och en aning peppar. Finishen är mjuk och mediumlång, med toner av ek, tanniner och citrusolja. En rom som gärna kan drickas som den är, men som också trivs i drinkar av olika slag. Alkoholhalt: 40 %, nr: 59689, pris: 528 kr.

Neptune Iconic Mango & Ginger

I Iconic-serien har Neptune Rum balanserat sin rom med tropisk frukt, för att skapa helt nya smaksensationer, som till exempel Neptune Iconic Mango & Ginger, där både mango och ingefära lyfter fram och kompletterar romen på helt nya sätt. Möjligheterna är många: long drinks, över is, i cocktails, eller vad man nu känner för. Alkoholhalt: 34 %, nr: 59623, pris: 385 kr.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!