Arran på Amarone


Efter ett antal år på traditionella ekfat har Arran Single Malt Cask Finish fått en slutlagring på amaronefat från en mindre producent i Valpolicella. Hela tiden har de noggrant följts av Master Blender James McTaggart för att få fram exakt rätt balans mellan whiskyn och fatet. Och denna mörkt kopparfärgade whisky motsvarar alla förväntningar, med djupa, komplexa noter av honung, rostad mandel och lätta stråk av tranbär. Med lite vatten märks kaffe, apelsinchoklad och mjuk smörkola. Choklad återkommer i smaken, där den får sällskap av inkokt frukt, mörka plommon och en aning kanel, fram till en lång finish där amaronefaten tar förstaplatsen med återhållna toner av ek och frukt. Kommer till Systembolaget 11 augusti.

Arran Single Malt Cask Finish

Alkoholhalt: 50 %
Nr: 4145601
Pris: 669 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!