Mackmyra Identitet – det bästa från Rök och Ek

Mackmyra Identitet är en single malt whisky och resultatet av att man kombinerar två av destilleriets grundpelare – Mackmyra Svensk Ek med svenska ekfat och det svenska rökreceptet med lokal torv och enris från Mackmyra Rök.

Whiskyn är bärnstensfärgad med en mild och djup rökighet i doften och smaker där pigga toner av apelsin, söt vanilj och en lätt nötighet är utmärkande under resans gång.

Doft
En mild och djup rökig ton med pigga citrustoner av apelsin, söt vanilj och en lätt nötig underton.

Smak
Fyllig rök med tydlig sötma och mild beska. Nyanser av vaniljkola, farinsocker och cashewnötter, som ger en varm och fyllig munkänsla. Samtidigt avslöjar citrustonerna smaker av citron, apelsin och ingefära som ger en livlig kontrast.

Eftersmak
Alla komponenter från doft och smak förenas i en lång eftersmak. Här framträder den fylliga men milda röken särskilt tydligt. Dessutom tillkommer inslag av fatbeska och en subtil hint av mörk choklad.

Mackmyra Identitet lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 3 oktober.

Mackmyra Identitet

Säljstart: 3 oktober
Nr: 53163
Alkoholhalt: 48,7 %
Pris: 699 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!