Testa Bushmills!


Dags att bekanta sig med några av Irlands single malts och vi börjar med två utvalda flaskor Bushmills. De här är ett bra sätt att börja lära känna den irländska whiskeymakarens bredd på single malt-sidan. Vill du jämföra stilen kan det också vara roligt att ta med någon av deras ännu mer kända Blended Whiskies.

Bushmills Single Malt 10 Years

Tioåringen är lagrad på en blandning av bourbon- och sherryfat och det ger en fräsch whiskey med mjuk vanilj och karamell i doften. Även i smaken hittar vi mycket vanilj med kryddiga toner i bakgrunden. Här finns också mjölkchoklad tillsammans med en bärig fruktighet och en subtil nyans av svarta vinbär.

Alkoholhalt: 40%
Nr: 49901
Pris: 529 kr

Bushmills Single Malt 16 Years

Förutom bourbon- och sherryfat har man här slutlagrat whiskeyn i upp till ett år på portvinsfat. Resultatet är att den här är mer rund och mörkare i stilen. Förutom vanilj och vinbär som vi hittar i tioåringen finner vi här apelsinmarmelad, björnbär och lakrits.
Alkoholhalt: 40%
Nr: 82098
Pris: 829 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!