Exklusiva Bushmills på Systembolaget

Irländska Bushmills lanserar en trio med exklusiva whiskies på 18, 25 och 30 år. Den 30-åriga finns endast i en upplaga av 1 500 flaskor och den 25-åriga i 3 000 exemplar, fördelat på hela världen.

Bushmills Causeway Collection 18 YO. Causeway Collection är Bushmills mer experimentella linje. Denna 18-åring mognar under 16 år på Bourbon- och Olorosofat för att sedan få ett avslut under två år på spanska brandy-fat från Ribero del Duero-området.

Smaknoter enligt importören
Doft: Inslag av honung, marsipan, torkad frukt och eleganta kryddiga tränoter från fatlagringen.
Smak: Rika smaker av vanilj, hasselnötter och lena frukter.
Finish: Lätt fruktighet med en subtil sötma och ett halvtorrt avslut som hänger kvar länge på paletten.

Bushmills Causeway Collection 18 Years

Alkoholhalt: 54 %
Volym: 70 cl
Nr: 85305
Pris: 4 900 kr

Bushmills Single Malt 25 YO. Bushmills 25-åriga whiskey mognar i bourbonfat och sherryfat i mellan fyra till sex år innan den slutför sin mognad under 21 år i first-fillfat som tidigare innehållit ruby red portvin. Detta ger lyxiga smaker av mörka frukter.

Smaknoter enligt importören
Doft: Rik och komplex. Intensiva dofter av mörka frukter, blandat med honung och lätt rostat trä.
Smak: Söta mandeltoner följt av karamelliserade körsbär, plommon och björnbär innan det utvecklas till rik mörk choklad blandat med söta kryddor. Det hela avslutas med lyxiga smaker av honung och slånbär.
Finish: Den närvarande varma eken, portvinssötman och milda kryddan fortsätter att blomstra länge.

Bushmills Single Malt 25 Years

Nr: 85947
Alkoholhalt: 46 %
Volym: 70 cl
Pris: 8 999 kr.
"Detta är en utsökt whiskey, komplex och fyllig, sprakande av mogna och saftiga mörka frukter, som björnbär och karamelliserade körsbär." Alex Thomas, Bushmills Master Blender

Bushmills Single Malt 30 YO. Bushmills 30-åriga whiskey mognar på bourbonfat och sherryfat i 14 år innan den slutför sin mognad i förstafyllningsfat av Pedro Ximénez i ytterligare 16 år. Detta ger rika och eleganta smaker av torkad frukt. Pedro Ximénez är ett mörkt spanskt starkvin tillverkat endast i specifika regioner, vilket gör varje sherryfat otroligt eftertraktat.

Smaknoter enligt importören
Doft: Rika, inbjudande söta dofter av russin, fikon, plommon och dadlar som flätas samman med kola och mjuk kryddnejlika.
Smak: Utsökt, sammetslen och jämn. Söta antydningar av dadlar, russin och fikon följt av pralin och apelsinskal innan det utvecklas till vanilj och varma bakverksnoter.
Finish: Ett långt och komplext avslut som påminner om det fantastiska antalet år denna whiskey har utvecklats för att få sin individuella karaktär. De torkade frukt- och toffee-söta noterna hänger kvar.

Bushmills Single Malt 30 Years

Nr: 85592
Alkoholhalt: 46 %
Volym: 70 cl
Pris: 19 999 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!