Öl & Spritmässan Stockholm finalist i Gyllene Hjulet 2024

Igår presenterades finalisterna i Gyllene Hjulet 2024 på Rigoletto i Stockholm och en av dessa var Öl & Spritmässan Stockholm 2023 i den nya kategorin Årets mässarrangemang.

Gyllene Hjulet är en tävling som SES (Sponsrings & Eventsverige) står bakom och som uppmärksammar och hyllar aktörer inom upplevelse- och eventindustrin.

I år är det den 26e gången som Gyllene Hjulet arrangeras och första gången som just kategorin Årets mässarrangemang är med.

– Det är kul att mässor uppmärksammas som en egen kategori i denna prestigefyllda tävling och som arrangör av dryckesmässor är det såklart kul att just en dryckesmässa får utmana andra stora mässarrangemang. Sen är det extra hedrande att Öl & Spritmässan Stockholm tar plats bland en av finalisterna, det finns ju så många dryckesmässor i Sverige idag. Öl & Spritmässan Stockholm hade premiär 2023 och blev en modern dryckesmässa som verkligen välkomnade öl och spritdrycker in i finrummet, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Stockholm Waterfront.

Bidragen som är med bedöms utifrån en rad olika parametrar såsom evenemangets utformning, hur det lockar utställare, hur det når sin målgrupp, kreativitet och användning av digital teknik med mera.

Finalen med tillhörande gala äger rum 17 april på Mûnchenbryggeriet. För underhållningen står några av landets främsta artister och middagen är signerad Ludwig Tjörnemo, vinnare av årets kock 2020.

Årets Öl & Spritmässan Stockholm 2024 arrangeras den 4 – 5 oktober på Stockholm Waterfront Congress Centre. Läs mer här

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.