Pistonhead Crusin’ Lager – nytt sommaröl

Från Brutal Brewing kommer Pistonhead Crusin’ Lager, en ljus lager med bra beska och inslag av citrus. Ett riktigt sommaröl på 33 cl burk.

Från relativt nystartade Spendrups-bolaget Brutal Brewing kommer en uppföljare på 2010 års Low Ridin’ Lager. Årets sommaröl heter Pistonhead Crusin’ Lager och kommer i en läckert formgiven 33 cl burk. Bryggeriet kallar Pistonhead Crusin’ Lager för ”okomplicerad och avslappnad” men ändå med bra bett i beskan och vissa citrusinslag. Humlesorten som huvudsakligen används är aromahumlen Cascade.

Pistonhead Crusin’ Lager finns på Systembolaget fram till den 28 augusti 2011.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.