Fredagswhiskyn: Bruichladdich Infinity 3

Bruichladdich Infinity 3Den tredje Infinity-tappningen är en blandning av flera vintage-whiskies från Bruichladdich. Doften är pepprig med inslag av citron och en lätt rökighet, därefter toner av apelsinmarmelad, persika, aprikos och röda körsbär. Smaken är frisk med inslag av ljung, enbär, bergstimjan och rosor. Infinity 3 är lagrat på bourbonfat, sherryfat och syrah-fat från Frankrike.
Torde göra sig mycket fint efter en god middag.

Det ska finnas 2 000 flaskor på Systembolaget, varunummer 10800 till ett pris av 599 kronor.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.