Finaldags i Venezuela – Svenske Alex var med

I mars tidigare i år avgjordes den svenska deltävlingen i Diplomático World Tournament på restaurang Häktet i Stockholm. Och det var bartendern Axel Tesch från Nobis Hotel i Stockholm som placerade sig överst på prispallen.

Efter flera veckors hårdträning packade Alex väskan och åkte till finalen i Barquisimeto i Venezuela. Mellan den 27 maj och 2 juni tävlade Alex om världstiteln tillsammans med några av världens främsta bartenders från världens alla hörn.

Tävlingen var uppdelad i fyra deltävlingar som ägde rum på ett urval av restauranger och barer i Barquisimeto. Den avslutande finalomgången avgjordes på Jirahara Hotel den 30 maj. Du kan se den i efterhand på webben, surfa till www.rondiplomatico.com/torneo.

Hur gick det då? Bra, men tyvärr ingen vinst. Vinnaren bland de 15 finalisterna heter Anthony Medina och är från Venezuela.
Väl tävlat Alex, tycker Allt om Whisky!

Axel

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.