Triple malt whisky på bolaget

Monkey ShoulderNamnet Monkey Shoulder är en hyllning till dessa arbetare på de skotska destillerierna. Det hårda arbetet med att skyffla ton av maltkorn gav dem ofta en sned axel med en hängande arm. Då armen påminde om schimpansers långa armar kallades åkomman för ”a monkey shoulder”.

– Monkey Shoulder slår hål på den gamla fördomen att skotsk whisky enbart kan drickas ren. Tillverkad av tre olika single malts; Balvenie, Glenfiddich och Kininvie är Monkey Shoulder len och rik med en fyllig vaniljton från de 27 olika Bourbonfat som den lagrats på. Resultatet är en whisky som passar lika väl att drickas ren, on the rocks samt i cocktails, säger Brian Kinsman, Malt Master för Monkey Shoulder.

Monkey Shoulder destilleras, lagras och buteljeras i Dufftown i hjärtat av Skottlands whiskydistrikt under övervakning av Malt Master Brian Kinsman.

– Det är en perfekt whisky för alla som inte vill att whiskyn ska samla damm på barhyllan utan vill kunna dricka den vid alla tillfällen, säger Oscar JT Holm från William Grant & Sons, koncernen bakom Monkey Shoulder.
Monkey Shoulder tilldelades 2012 Gold Award på International Wine & Spirit Competition. Whiskyn finns i Systembolagets beställningssortiment.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.