Nu kommer Benromachs första 15-åring

15-Years-Old-Bottle-200Vid Benromach Distillery i norra Speyside används fortfarande äldre, mer smakgivande kornsorter, man låter jäsningen pågå i mäskkar av trä i upp till fem dygn för utveckla de fruktiga smakerna, man använder rökig malt som förr i Speyside och man värmer de små pannorna långsamt för att kopparmetallen ska få gott om tid att utveckla destillatets fyllighet.

Resultatet blir ”Old School Whisky” och Symposion berättar om ”tydligt fruktig arom där citrus, vanilj och apelsinchoklad ger en finstämd karaktär. Med några få droppar vatten växlar fruktigheten över i kryddiga toner, där finns kanel, muskot och ingefära, men också en behaglig rökslinga. Smaken är distinkt, där finns mogna plommon, äppel, kiwifrukt och en behaglig eftersmak av rostad ek i perfekt balans med pyrande björkved.”.

Benromach 15 YO finns i Systembolagets tillfälliga exklusivsortiment från och med fredagen den 3 juli där har den numret 40498 och kostar 899 kr.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!