Old Pulteney: Exklusiv skeppslast

Cirka 133 liter (190 flaskor) bourbonfatslagrad single malt whisky fick Sverige ut av Old Pulteneys Cask 10109, nästan 100 liter har änglarna hunnit med att njuta av sedan 1988. Old Pulteney 1988 har en alkoholprocent på 55,9 % och finns på ett fåtal utvalda Systembolag och för beställning till övriga butiker.

Så här låter smaknötterna från Berntson Brands AB:

Färg: Gyllene med ljusa kopparreflexer.
Doft: Elegant och mjuk doft som avrundas med en mer distinkt arom av vit choklad och vanilj. Mognare toner av tobak och läder men längst bak även hintar av citrus.
Smak: Varm aprikos, mörk choklad och trots lagring på ex-bourbonfat så kommer toner av russin och mogna plommon. Lång eftersmak med tydlig ekfatskaraktär där tanniner och en värmande kryddighet dansar på paletten.Old Pulteney Distillery

Pulteney Distillery ligger allra längst upp i norra Skottland vid Wicks gamla anrika hamn. Vill ni komma dit? Vill ni bli vår whiskyambassadör? Fram till 30 april kan ni söka vårt Old Pulteney Swedish Exclusive Single Caskwhiskystipendium. Läs mer här.

Old Pulteney Swedish Exclusive Single Cask  
Volym: 700 ml
Alkohol: 55,9%
Pris: 2 999 kr
Nummer: 40019

www.oldpulteney.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!