Banner desktop
Logga in Ditt konto
Banner desktop
Banner med Emma
HemWhiskyGlendronach Sauternes cask finish: en blommig fruktskål

Glendronach Sauternes cask finish: en blommig fruktskål

wGD_12YO_Sauternes_Finish_beside_ing500
Att slutlagra whisky en kort tid före buteljeringen på fat som tidigare innehållit vin eller annat destillat har blivit högsta mode. Regelverket kring whisky är strikt och all smaksättning är förbjuden. Men på 1990-talet upptäckte destillerier att en kort tids extra lagring på begagnade vinfat gav en helt ny smakpalett. Några destillerier gick i bräschen och ett fåtal har utvecklat dem till mästerskap. En av de verkliga konstnärerna när det gäller slutlagring på vinfat är Billy Walker, Master Distiller vid GlenDronach och BenRiach.

wGD_12YO_Sauternes_Finish_beside_250Vin från Sauternes i sydvästra Frankrike är ju världsberömt. Det räcker med att säga Chateau d’Yquem.

 


Hej!

Den här artikeln och mycket mer får du tillgång till genom att bli medlem i Allt om Whisky+.
Se allt du får tillgång till här

Redaktionen
Redaktionenhttps://www.alltomwhisky.se
Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!
Relaterade artIklar

Missa inte

Populärt