Te? Kaffe? Whisky?

CoffeeBeans_450
En dram är ju alltid en dram, men varför inte ta en kopp kaffe eller te istället – fast givetvis smaksatt med whisky.
KAffeMagnum
I den lilla staden Millville i New Jersey (28 000 invånare) har KMo Joe by Kaffe Magnum Opus rostat kaffe sedan 1990. De har drygt 200 olika sorters smaker, och en av dem är Single Malt Scotch Whiskey Flavoured Coffee. (Jo, de har blandat ihop skotsk och amerikansk stavning.) Det beskriver de så här: ”Notes of buttery and nutty sweetness mixed with hints of vanilla and raisins — reminiscent of the amber nectar from the Speyside region of the Scottish Highlands. Raise your mug and proclaim a toast to good taste”. Ett halvt kilo kostar 12 dollar.
whisky-te
Eller lite te kanske? Edinburgh Tea and Coffee Company som funnits sedan 1812 har ett Whisky Flavoured Tea, baserat på kinesiskt svart te. Kommer i en förpackning om tio tepåsar, kostar £ 1.75 om man köper det via National Galleries of Scotland: nationalgalleries.org

Vill man hellre ha löste så finns det också, 125 gram för £ 6.50. 25 påsar i en förpackning kostar £ 3.00 på The Green Welly Shop, på thegreenwellyshop.co.uk

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!