Black Velvets klassiska kanadensare – nu som åttaåring

AoW_Black-Velvet-Reserve-photo-1-523x330
Black Velvet Whisky lanserades 1951 i Kanada och blev en omedelbar succé, då under namnet Black Label. Nya Black Velvet Reserve 8 Years tillför ny dimension.

AoW_brbon_bla9Black Velvet är en gammal klassiker i Sverige och Black Velvet 3 YO är faktiskt den 3:e bästsäljande whiskyn i landet. Dessutom finns sedan tidigare även Black Velvet Toasted Caramel, med smak av rostad kola.

Nya Black Velvet Reserve 8 Years (nr 85471, 249 kr) ger med sin blend och längre lagring kanadensisk whisky en ny dimension med mer mogen och sofistikerad framtoning.

Blenden i Black Velvet Reserve 8 Years består av grain- och cornwhisky som lagrats i minst åtta år, till övervägande del på bourbonfat. Doften beskrivs som mångfacetterad med söta toner av katrinplommon, persikor, kryddor och söta citrusfrukter. Smaken är rundad med inslag av fat, vanilj, kola, marsipan och peppar.

Black Velvet Reserve 8 Years kan med fördel drickas som den är eller som bas i drinkar.

Black Velvet Reserve 8 Years (nr 85471, 249 kr)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!