Ännu äldre rom till riktigt bra pris

AOW_ron_anejo_500
Añejo betyder ”gammal” och Gran Añejo ”ännu äldre”. Det är två kategoriseringar för rom som inte är lagligt definierade, men används ständigt och ger bra indikationer. Gran Añejo innebär att rommen lagrats i minst tre år.
Nu finns The Brand New Republique Gran Añejo (nr 594) till det förhållandevis blygsamma priset 229 kronor i Systembolagets fasta sortiment.

AOW_ron_anejo_175Eftersom The Brand New Republique Gran Añejo är en rom som är lagrad i minst tre år på amerikanska ekfat passar den utmärkt som avec och gärna till en kopp kaffe i sann kubansk anda. Den utgör även en utmärkt bas för drinkar där man vill få fram en tydlig råvarukaraktär.

The Brand New Republique Gran Añejo har en välbalanserad doft med toner av fat, farinsocker, torkad frukt, choklad och vanilj. Smaken har en ursprungstypisk karaktär med inslag av torkade aprikoser, smörkola, apelsinskal, mörk choklad och arrak.

The Brand New Republique är ett relativt nytt varumärke i Sverige. Genom ett nära samarbete med utvalda destillerier runt om i världen utvecklar man rom i olika stilar med målsättning att alltid leverera maximal kvalitet i förhållande till pris. I det fasta sortimentet på Systembolaget finns sedan tidigare även The Brand New Republique Mango (nr 716, 219 kr).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!