Highland Park – bara för oss!

aow_highland_park_sverige
Svenskar har länge varit lojala anhängare av Highland Park. Som tack för det får vi nu en
Highland Park Single Cask som är ”Bottled for Sweden”.

Highland Park Whisky Maker Gordon Motion och Highland Park Senior Brand Ambassador Martin Markvardsen tillbringade tre dagar på destilleriet på Orkney för att välja ut fat specifikt för Sverige.

– Highland Park har skapat en julgåva för att hedra gamla vänskapsband. Det exklusiva urvalet för Sverige gjordes med hänsyn till den smakprofil som svenskar uppskattar: sherry, rökighet och kryddighet, säger Martin Markvardsen.

Highland Park kommer kontinuerligt att sträcka ut en hand till svenskarna för att stärka banden oss emellan. Den första utgåvan i Single Cask-serien släpptes i oktober och sålde slut rekordsnabbt – det tog ynka 15 sekunder. I början av 2017 släpps även den tredje och sista i denna Single Cask-serie.

En begränsad upplaga på 648 flaskor vid namn Highland Park Single Cask 14 YO, då med devisen ”Bottled for the people with Viking Soul”.
På torsdag (8/12) är det så dags för Highland Park Single Cask – Bottled for Sweden. Från och med klockan 10.00 finns den i Systembolagets Beställningssortiment. Det handlar om lite drygt 400 flaskor – vi får se hur fort de tar slut. Totalt blev det 600 flaskor av fat nummer 2121, en first-fill American Sherry Butt med whisky som destillerades 2002 och som de skriver så här om:

  • Färg: Naturligt mörk, gyllene och klar
  • Arom: Söt vanilj, citrusskal, honung och karamelliserade nötter
  • Smak: Krämig vanilj, citrusskal med delikat söt rökighet
  • Finish: Söt och kryddig rökighet

Highland Park Single Cask – Bottled for Sweden
Volym: 700 ml
Pris: 999 kr
Artikelnummer: 86761
Alkoholhalt: 59.7 %

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!