Kilchomans tredje experiment på Sauternesfat


Kilchoman Sauternes Cask Matured är den tredje utgåvan i serien där destilleriet experimenterar med lagring på fat av ovanligare slag. Denna gång är det Sauternesfat från det anrika slottet Château d’Yquem i Bordeaux som spelat huvudrollen.

Kilchoman Sauternes Cask Matured har lagrats drygt fem år på Sauternesfat och totalt har man buteljerat 6 000 flaskor. I serien har man tidigare lanserat Port Cask Matured (2014) samt Madeira Cask Matured (2015). I sedvanlig Kilchomananda är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

– Det här är onekligen en whisky som sticker ut med sin säregna stil. Drygt fem år på Sauternesfat har onekligen gjort ett avtryck som jag tror kan skapa en hel del spännande diskussioner. Personligen tycker jag att resultatet är underbart, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman Sauternes Cask Matured lanseras som en webblansering exklusivt den 3:e februari 2017. Det är sammanlagt 180 flaskor.
Kilchoman Sauternes Cask Matured (nr 20264, 929 kr)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!