Angosturas makalösa hat-trick

Vid fjortonde upplagan av World Spirits Awards gjorde The House of Angostura ett makalöst hat-trick: Man utnämndes till World Class Distillery 2017, kammade hem sex (!) guldmedaljer och en silver.

Det var en herre vid namn Dr Johann Siegert som 1824 började destillera aromatiska bitters i staden Angostura i Venezuela (idag heter den Ciudad Bolivar). Under 1870-talet emigrerade hans tre sönder till Trinidad och etablerade destilleriet Angostura. Och där ligger det än idag och skördar stora framgångar år efter år.

Och så nu då fick man medaljer en masse vid World Spirits Awards med i år 60 deltagare från 25 länder.

Sex guld, som sagt, och de gick till: Angostura® Reserva, Angostura 1824®, Angostura 1919®, Angostura® 7 Year Old Rum och Angostura® 5 Year Old Rum. Den sjätte guldmedaljen fick Amaro di Angostura. Den nyligen lanserade Angostura 1787 fick en silvermedalj. Och så erhöll alltså hela House of Angostura titeln World Class Distillery 2017.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!