Glen Grants numera ordinarie tolvåring


Redan 1900 såldes den första singelmalten från Glen Grant och idag är den Sveriges mest köpta. Nu har Glen Grant 12 YO lanserats i Systembolagets ordinarie sortiment.

Glen Grant har blivit en storsäljare och om man så vill, en stilbildare för ung bourbonlagrad whisky på barer över hela världen. Så framgångsrik att destilleriet bara sparsamt har kunnat erbjuda äldre buteljeringar. Men nu gör man det – en tolvårig Glen Grant finns i det ordinarie sortimentet på Systembolaget.

Så här beskrivs smakprofilen:
”Glen Grant 12 YO är mycket fruktig med milda aromer från melon, päron och gröna äpplen i kombination med apelsin och en doft av blommor. Smaken är ren och fräsch, med en finstämd sötma från maltsocker och honungskarameller. Eftersmaken har blommiga toner, mandel och malt innan den avslutas i en citrusklang som är typisk för destilleriet. Glen Grant 12 YO är en whisky för alla som uppskattar mjuk whisky utan dominanta röktoner eller robusta smaker. Det är en mjuk och mild smakupplevelse, synnerligen elegant och den passar tack vare sin rena och lätta stil både som aperitif och after-dinner dram.”

Glen Grant 12 YO
Nr: 473
Pris: 379 kr.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!