Gör lyxigt julgodis på Baileys Treat Factory


Den 16-17 december blir PS Matsal på Söder i Stockholm en julgodisfabrik dit alla som vill är välkomna att skapa sina egna sötsaker smaksatta med Baileys tillsammans med konditorn Tea Malmegård.

Tea Malmegård har tidigare jobbat med både Lux och Operakällaren och är en av Sveriges mest älskade konditorer. Inför Baileys Treat Factory har Tea tagit fram tre helt nya recept: en tryffel, en kola och en fudge – alla baserade på den runda och mjuka smaken hos Baileys.

– Som konditor älskar jag givetvis julen och den naturliga plats som bakverken får. Att bakning dessutom blir en gemensam aktivitet där vänner och familj skapar något gemensamt är också fantastiskt! Hur goda lussebullarna eller pepparkakorna med garnering än är så känns det roligt att få vara med att ta fram recepten till Baileys Treat Factory och ge alla deltagare en möjlighet att baka något med lite mer vuxna smaker, säger Tea Malmegård.

Besökarna får alla ta med sig sina bakverk hem i förpackningar som passar perfekt att bjuda på som dessert eller att ge bort som gåva. Dessutom får alla deltagare också chans att prova årets galnaste dryckestrend: freakshakes! Även där har Tea Malmegård tagit fram tre recept baserade på Baileys klassiska gräddlikör, Baileys Chocolate Luxe och sommarens dryckesnyhet Baileys Iced Coffee Latte.

Baileys Treat Factory öppnar upp för allmänheten den 16-17 december och håller till i PS Matsal på Nytorgsgatan 42 i Stockholm. Biljetterna kostar 200 kronor styck och kan nu bokas via Billetto.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!