Två cognac till från Meukow


Från det välrenommerade cognacshuset Meukow har det hittills funnits fyra varianter på Systembolaget. Den 1 februari kommer två till – men i synnerligen begränsad upplaga.

Om Meukow först:
Bröderna Meukow anlände från Ryssland till byn Cognac på 1850-talet med uppdrag av Tsar Alexander III att säkerställa leveransen av högklassig cognac till det ryska hovet. Efter flertalet resor beslutade sig bröderna för att slå rot i Cognac och bildade år 1862 företaget Meukow. Sedan 1979 ägs Meukow av familjeföretaget Compagnie de Guyenne.

Meukows serie ”Palme d’Or” är ett urval av sällsynta årgångar som erbjuds i mycket begränsad upplaga. Dessa mycket gamla eaux-de-vier hölls i årtionden lagrade i ”Chai Paradis” (Paradiskällaren) vid Meukow House i Cognac. Efter att ha förädlats av Anne Sarteaux, huset Meukows Cellar Master, har det resulterat i cognac med komplex doft och enastående lång finish. Samtliga tagna direkt från fat för att buteljeras vid naturlig fatstyrka.

Meukow Palme d’Or Petite Champagne Cognac 1978

Art.nr: 40162
Pris: 1999 kr, 70 cl
Alk: 57 %
Begränsat parti: 60 flaskor
Det bästa från Meukows källarmästare Anne Sarteaux. Petite
Champagne Vintage 1978 har en intensiv doft av brun tobak,
rostat bröd och apelsinzest och erbjuder en anmärkningsvärd
lång finish.

Meukow Palme d’Or Petite Champagne Cognac 1988

Art.nr: 40163
Pris: 1549 kr, 70 cl
Alk: 53 %
Begränsat parti: 120 flaskor
Meukow Petite Champagne 1988 kännetecknas av eleganta
toner av toffée, vanilj och kaprifol med en fin, välbalanserad
efterklang.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!