Vintage Glenmorangie för samlare


Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 är den andra specialutgåvan i Glenmorangies vintagekollektion Bond House No. 1.

Förra året lanserades den första utgåvan i en ”vintagekollektion” kallad ”Bond House No.1”. Det var Glenmorangie Grand Vintage Malt 1990. I dag, 2 april är det dags för den andra specialutgåvan: Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989, som endast finns i 6 000 numrerade exemplar i hela världen. Ett begränsat antal av de flaskorna finns att beställa som privatimport på Systembolaget. Priset är 5 199 kronor.

– Efter 27 års väntan visste jag att Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 var redo. Varje del har noggrant valts för att komplettera delen som mognade på Côte Rôtie-fat. Resultatet blev en vackert balanserad whisky där Glenmorangies själ framkommer med en sällsynt rikedom och intensitet. Konnässörer kommer att njuta av de rökiga och söta dofterna, som är unikt för en whisky med den åldern. Den är något pepprig inledningsvis, med en härlig, rik smak av bakade äpplen och smörkola, som leder till en lång och kraftfull finish fylld av honung, toner av läder och klassiska träiga kryddor, säger destillerichef Dr Bill Lumsden på Glenmorangie.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!