Besöksrekord hos Diageos destillerier


Jättekoncernen Diageo äger 28 destillerier runt om i Skottland, och tolv av dem har besökscentra.

De senaste fem åren har antalet besökare ökat med 96,3 procent. Förra året slogs alla tidigare rekord. Blair Athol i Pitlochry tog emot flest besökare, inte mindre än 86 019 besökare, vilket är en uppgång med 23 procent. Allra störst ökning hade Clynelish i Brora, dit kom 8 544 besökare, vilket är uppgång med 127 procent. Och på Islay hade Lagavulin en ökning av besök med 50 procent, dit kom 27 040 whiskyintresserade personer.

Clynelish distillery
Clynelish distillery

Har du varit på något destilleribesök den senaste tiden?

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!