Vinn whisky hela maj!

Den 19 maj är det dags igen, då infaller World Whisky Day som instiftats av skribenten Blair Bowman. I år har destillerier och buteljerare donerat minst (det hinner säkert bli fler) 40 flaskor, till ett totalt värde av 2 000 pund, till årets version av The Great Whisky Raffle – ett whiskylotteri där alla pengar som kommer går till Just a Drop som är en välgörenhetsorganisation med fokus på rent vatten.


– Man kan vinna minst fyrtio flaskor whisky, men om man inte gör det så kommer man att förändra livet för dem som i nuläget inte har tillgång till rent, ofarligt vatten, säger Blair Bowman. Jag tycker det är passande att en industrin som producerar ”livets vatten” också ställer upp för just vatten.

Förra året drog whiskylotteriet in 11 000 pund, cirka 130 000 kronor.

Lotteriet kommer i år att pågå hela månaden maj och dragning av vinnare hålls den 4 juni. En lott kostar bara ett pund styck och deltagare kan köpa hur många de vill, förutsatt att de har åldern inne.
Läs mer och köp eventuella lotter på World Whisky days webb.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!