Skål för välgörenhet under Negroni Week

Den 4 juni är det dags för den femte upplagan av Negroni Week, en vecka där barer och restauranger runt om i världen skänker pengar till välgörenhet i samband med att de serverar den klassiska Campari-drinken Negroni. Några av årets svenska deltagande barer är Tjoget i Stockholm, Drinks 20 i Göteborg och BELLE i Malmö.

Negroni Week ägde rum för första gången 2013 och var ett initiativ av det amerikanska magasinet Imbibe Magazine och Campari. För varje såld Negroni-drink doneras pengar till en välgörenhetsorganisation eller dylikt baren själv får välja. Sedan starten har Negroni Week spritt sig över världen och i fjol deltog nästan 8 000 barer och restauranger varav 70 stycken i Sverige. Totalt har över 1,5 miljoner dollar samlats in till organisationer som hjälper behövande.

I fyra år har restaurang Tjoget i Stockholm deltagit och i fjol valde de att donera pengarna till en välgörenhetsorganisation i New Orleans som ger fattiga utbildning.

– Det känns självklart för oss att vara med i Negroni Week även i år eftersom det är ett så roligt sätt att göra skillnad. Negroni är ju lite av en bartender-favorit vad gäller drinkar så det är också kul när fler får upp ögonen för den, säger Andreas Bergman på Tjoget.

I år kommer över 100 svenska restauranger och barer delta i Negroni Week. Förutom Tjoget är några av dem Drinks 20 i Göteborg, BELLE i Malmö, The Circus i Västerås och Ingeborgs i Örebro.

Så blandar du en perfekt Negroni:

2 cl Campari
2 cl röd vermouth
2 cl gin
En skiva apelsin
Is

Ta lika delar av alla ingredienser. Garnera med apelsinklyfta eller apelsinzest. Nyckeln är att inte blanda i glaset utan att sedan servera i mindre glas med is.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!