Samlarobjekt från Innis & Gunn

Innis & Gunn Vanishing Point Series 02 är den andra stouten i serien, den första sålde tyvärr slut innan den nådde svenska gränsen. Denna gång har Sverige tilldelats 3 600 flaskor som släpps i beställningssortimentet idag den 12 december och väntas bli ett samlarobjekt för ölälskaren. Bäst-före-datumet är augusti 2023 vilket indikerar att det går utmärkt att lagra i en sval ölkällare en god stund bortom detta årtal för den som vill.

Vanishing Point 02 är en smakbomb på 11 procent där bryggmästaren Dougal Sharp verkligen tagit ut svängarna.
Det kraftfulla ölet i stilen Imperial Stout har lagrats på first-fill bourbonfat i hela 12 månader. Alla ingredienser är utvalda av bryggmästaren Dougal Sharp och Vanishing Point är ett av hans mästerverk. Den längre lagringstiden sägs ha gett ölet ett mycket stort smakdjup och en kraftig karaktär. Man finner djupa toner av choklad, melass och vanilj som vidare samsas med en mäktig kryddighet. Avslutningen beskrivs som mjuk men kvardröjande med en tydlig smak av bourbonfat.

Innis & gunn vanishing point 02 – bourbon barrel aged imperial stout

Nr: 8134201
Malt: Ale malt, Rostad kornmalt
Humle: Super Styrian
ABV: 11%
IBU: 75
Pris: 95 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!