Galateas King’s Wish i PET-flaska


Från året 1494 finns dokument i England som omnämner aqua vitæ gjort på mältat korn. Det finns en anteckning i den skotska skattekanslerns bok om att en Fader Cor vid klostret Lindores Abbey i Fife anmodas att destillera aqua vitae till kungen Jakob IV av Skottland. Den lyder så här:” ”Eight bolls of malt to Friar John Cor at Lindores Abbey in Fife wherewith to make aqua vitae”. Det räcker till 1 500 flaskor – det vill säga destillering var redan då en tämligen väletablerad sysselsättning.

Galatea lanserade i höstas den ”moderna” (som de själva skriver) blendwhiskyn King’s Wish som är en hyllning till detta historiska kungliga önskemål som i förlängningen gav oss uisge-beatha.

King’s Wish är en modern whisky i miljövänlig PET-flaska. En hyllning till den skotska munken John Cor från klostret Lindores i Fife, Skottland. King’s Wish beskrivs som en välbalanserad whisky med liten rökighet innehållande doft och smak av honung, vanilj, citrus och sädesslag.

King’s Wish

Nr: 70586
Volym: 70 cl PET
Pris: 219 kr exkl. pant

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!